recruitment online marketing

voor het vinden van nieuwe talenten

Start jouw sollicitatieprocedure online

Win goede kandidaten voor je door recruitment online marketing

Vind je het lastig om nieuwe werknemers te werven? Dat is niet zo gek, want veel bedrijven zitten momenteel met een personeelstekort. Gelukkig kun je met online marketing veel nieuwe kandidaten bereiken. Wij helpen je de toppers van de markt te vinden en te binden aan jouw bedrijf! Omdat iemands zoektocht bijna altijd online begint, is het belangrijk om het juiste online-imago neer te zetten en de daarbij passende informatie (content) weer te geven. Zo kun jij de dialoog aangaan met een nieuwe kandidaat. Wij van Mr Online Marketing kennen jouw doelgroep en weten wat er in de markt speelt. We zorgen ervoor dat we met de juiste strategie, de door jou beoogde kandidaten bereiken.

Waarmee we jou kunnen helpen

Wat is recruitment online marketing?

Het grootste deel van alle sollicitatieprocessen vindt tegenwoordig online plaats. Logisch ook, want niks is zo makkelijk als gewoon even Googelen naar een baan waar je interesse in hebt. Een sollicitant ziet een leuke vacature en binnen 2 klikken heeft deze gesolliciteerd. Het liefst wil je dan natuurlijk dat jouw bedrijf als eerste naar voren komt als potentiële werknemers hiernaar gaan zoeken. Door middel van advertenties kan je hier al een grote voorsprong nemen. Bijvoorbeeld door op social media advertenties te plaatsen. Deze advertenties kunnen namelijk ook makkelijk gedeeld en bewaard worden door gebruikers van de app. Zo zorg je er ook nog eens voor dat de advertentie door een soort mond-tot-mond reclame verspreid kan worden.

 

We hebben het nog maar een keer of 23 gezegd, maar je online aanwezigheid en vindbaarheid is dus (wederom!) erg belangrijk! Hoe makkelijk je te vinden bent op social media, hoe sneller een potentiële sollicitant bij jouw bedrijf komt solliciteren. 

Employer branding

Een potentiële werknemer wil graag weten of hun persoonlijkheid bij jouw bedrijfssfeer past. Door mogelijke sollicitanten een beeld te geven over jouw bedrijfscultuur, missie en visie leren ze je snel kennen en kunnen ze gemakkelijk beslissen of jouw bedrijf een plek zou kunnen zijn om te werken. Het is daarom belangrijk dat je online met voldoende informatie je bedrijf profileert. Laat zien wat je in huis hebt door het schrijven van blogs of klantcases.

Daarnaast is het schrijven van blogs en klantcases een verbreding van je organisatie. Hiermee geef je een breder beeld van wat jullie doen en waar je voor staat. Deze verhalen en blogs kunnen the story achter het bedrijf ondersteunen.

Om meer naamsbekendheid te creëren onder je doelgroep kun je social media inzetten. Social media wordt in het dagelijkse leven steeds belangrijker. Door actief gebruik te maken van social media (advertenties) kun je meer bekendheid krijgen, vacatures vervullen en de werknemers band versterken.

Het team van Mr Online Marketing heeft veel ervaring met recruitment marketing en begrijpt hierdoor als geen ander dat iedere situatie een andere aanpak vereist. De manier waarop je jouw doelgroep aanspreekt, je bedrijfsverhaal en cultuur overbrengt zijn erg belangrijk. In overleg beslissen we welke strategie het beste aansluit bij jouw doelstellingen en welke middelen we inzetten om deze te behalen. We leveren maatwerk en helpen je graag om jouw recruitment marketing op de juiste manier in te zetten.

 

Wacht! Dit wil je niet missen…

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de leukste online marketing nieuwtjes en handige tips & tricks

Gratis SEO Quickscan

Vul onderstaand formulier in dan nemen we z.s.m. contact met je op voor een SEO Quickscan.