Wat kost social media marketing?

Vind wat je wilt weten via de kennisbank van mr online marketing

De kosten voor goede Social Media Marketing

De meeste bedrijven nemen een deel van hun omzet en besteden dit aan marketing. Gemiddeld ligt dit percentage rond de 10%. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een bedrijf zoals Apple dan zie je dat zij 30% van hun omzet aan marketing uitgeven! 

Dit varieert echter erg veel. Het ligt ook maar net aan de sector of in welk type markt het desbetreffende bedrijf zich heeft gepositioneerd. Daarbij ook hoeveel budget je wil besteden aan marketing! 

Al met al is er niet echt een concreet antwoord te geven op de vraag wat social media marketing nu precies kost. Start hierbij met je doel en kijk wat dat je waard is. Vervolgens bekijk je de mogelijke middelen om jouw doel te bereiken en als social media daartoe behoort kun je daar een budget aan toekennen.

Het grote voordeel van online marketing, en dus ook social media, is dat alle resultaten (direct) meetbaar zijn. Je ziet dus vrij snel wat wél werkt, en wat niet. En die informatie kun je gebruiken om bij te sturen. Schaal op als iets wel werkt en vervang onderdelen die onvoldoende opleveren. Zo kun je met een klein budget starten en gericht opschalen wanneer het rendabel is!

Gerelateerde vragen

Welk Social Media kanaal moet ik gebruiken?

Welk social media kanaal moet je nu kiezen voor je onderneming? Als je jouw doelgroep hebt vastgesteld, de posts hebt gemaakt en je bent....

Heb ik een contentplanning nodig?

Een contentplan is eigenlijk een kalender waarin je een duidelijk overzicht hebt over de content die jij gaat posten voor jouw bedrijf. Het is onmisbaar voor goed contentmanagement, omdat je gemakkelijk kunt...

Wat is een goede contentstrategie?

Een goede contentstrategie zorgt voor het versterken van je merk en het verhoogt de kans op terugkerende klanten. Het helpt je bepalen wat, wanneer en welke (nieuwe) content relevant is voor je publiek.

Wat zijn paid, owned en earned media?

Paid media, de betekenis zit hem eigenlijk al in de naam. Het is de media, ofwel reclame, waar je voor betaald. Daarbij is het ook zo dat deze reclame op iemand anders’ media voorkomt. Bijvoorbeeld bij Facebook Ads...
Wacht! Dit wil je niet missen…

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de leukste online marketing nieuwtjes en handige tips & tricks

Gratis SEO Quickscan

Vul onderstaand formulier in dan nemen we z.s.m. contact met je op voor een SEO Quickscan.