Bovenaan komen in Google

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Bovenaan in Google

Bovenaan in google

Bovenaan in google

Zonder een goede online marketing strategie geen klanten en zonder klanten geen omzet.

Net als bij een reguliere winkel hangt ook het bestaansrecht van jouw online platform af van of je jouw doelgroep weet te bereiken en of deze jou weet te vinden. Om je website of webshop een goede vindbaarheid in de belangrijke zoekmachines en meer bezoekers te geven, kan je uiteenlopende vormen van online marketing inzetten.

Een goede strategie begint in veel gevallen met zoekmachine optimalisatie, met andere woorden SEO marketing, wat bedoeld is om beter gevonden te worden in de organische zoekresultaten.

Daarom is het in vrijwel elke online marketing strategie aan te raden om SEO als belangrijk speerpunt in je langetermijnstrategie mee te nemen. Hierdoor zullen potentiële klanten na het invoeren van de voor hun relevante zoekwoorden jouw onderneming beter kunnen vinden in de zoekresultaten. Het directe gevolg daarvan is meer online bezoekers en dus meer omzet.

Het wijzigen van je techniek, content en het bouwen aan je autoriteit om je online vindbaarheid te verbeteren kan echter een intensief optimalisatie proces zijn.

DE VOORDELEN VAN SEO

DE VOORDELEN VAN SEO

ZICHTBAARHEID​

Aanwezig zijn daar waar je doelgroep zich bevindt.​

MEER BEZOEKERS​

Beter gevonden worden in zoekmachines zoals Google en Bing.​

MEER CONVERSIES​

Relevant websiteverkeer zorgt voor meer conversies: harde verkopen dus.​

MEER OMZET​

Ontvang meer omzet door bovenaan te staan in de zoekmachines.​

TECHNISCHE OPTIMALISATIE

TECHNISCHE OPTIMALISATIE

Allereerst de techniek van een website, dit is een belangrijk onderdeel van de on-page SEO. De techniek van jouw website moet op orde zijn om goed te kunnen ranken in Google en is een echte must-have voor jouw zoekmachineoptimalisatie. Maar wat wordt bedoeld met ‘de techniek’ en wat is ‘op orde’?


Het belangrijkste wat je hierbij in je achterhoofd moet houden is het gebruiksgemak voor jouw bezoeker. Probeer wat afstand te nemen van jouw website en de website te bekijken als een kritische bezoeker. Moet je bijvoorbeeld 10 seconden wachten tot een pagina geladen is, dan wordt je daar waarschijnlijk niet vrolijk van. Laadtijd is dus een belangrijke factor. Een goede laadtijd ligt maximaal op 2 tot 3 seconde voor een pagina. Wil je weten of jouw pagina hieraan voldoet? Met de gratis tool Google Lighthouse kun je gemakkelijk de snelheid van jouw website testen.

Daarnaast bezoeken steeds meer mensen een website met hun mobiele telefoon. Zorg er dus voor dat jouw website responsive is, of nog beter: maak een mobile-first webdesign. Raadpleeg hiervoor ook de gegevens voor jouw website uit Google Analytics. Blijkt dat 90% van jouw bezoekers jouw website bekijkt met hun mobiele telefoon? Dan is het mobiele ontwerp nog belangrijker dan wanneer (slechts) 40-50% van je websitebezoekers met hun mobiel binnenkomen.


Veel van deze technische optimalisaties zijn te combineren in een goed CMS (content management systeem). Zorg dat het systeem achter jouw website zo slank mogelijk is en er geen onnodige processen op de achtergrond draaien. Schakel bijvoorbeeld lazy-loading in, comprimeer grote CSS-bestanden en lange codes en zorg dat afbeeldingen in de juiste afmeting worden weergegeven.

CONTENT OPTIMALISATIE

CONTENT OPTIMALISATIE

Vervolgens is het belangrijk dat de inhoud van jouw website naadloos aansluit op de behoefte van de bezoekers. Als je met jouw pagina kunt bieden wat zij zoeken maak je hen én Google blij.

Met content bedoelen we niet alleen de tekst op jouw website. Ook afbeeldingen, titels, tags, formulieren, etc. wegen mee. 

Gevonden worden in Google Mr Online marketing

relevantie

Als eerste is het belangrijk dat jouw content relevant is. De inhoud van jouw pagina moet ten slotte overeen komen met het onderwerp van jouw pagina.

Bij het schrijven van goede content is het dus altijd belangrijk om jezelf af te vragen of wat je plaatst ook van waarde is voor de bezoeker.

waarde

Wat is de vraag die je probeert de beantwoorden. Als je dat weet, én doet, is jouw content van waarde voor de bezoeker. Natuurlijk verschilt dit per website. Maar in veel gevallen geldt bijvoorbeeld dat content waarin je amper wat zegt, en vooral aangeeft dat de bezoeker contact moet opnemen, minder waarde toevoegt dan een uitgebreid artikel waarin je alle aspecten van een onderwerp toelicht.

leesbaarheid

Dan is het nog belangrijk dat bezoekers en zoekmachines jouw content ook kunnen lezen. Hierbij wordt zowel naar grammatica als leesgemak gekeken. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan de lengte van de zinnen en het consistent gebruiken van leestekens. Ook het toepassen van (sub)titels en een goed contrast in kleur van de tekst en achtergrond. 

Het toepassen van ALT-tags op je afbeeldingen is hierbij ook enorm belangrijk voor je score. Door afbeeldingen te voorzien van deze tags kan Google namelijk beoordelen of je visuele content relevant is in de context.

AUTORITEIT & LINKBUILDING

AUTORITEIT & LINKBUILDING

Tot slot wellicht het lastigste onderdeel van SEO: autoriteit. Dit deel wordt ook wel off-page SEO genoemd. De reden daarvoor is dat dit onderdeel van de zoekmachineoptimalisatie buiten jouw eigen website plaatsvindt. Autoriteit bouw je onder andere op door websitebezoekers te trekken en voornamelijk door links naar jouw website te genereren.

Zoekmachines zien links van andere website (backlinks) als validatie van jouw website. Als een andere website hun bezoekers doorverwijst naar jouw website, dan moet jouw content wel écht heel goed zijn. Daarom is het belangrijk om er actief voor te zorgen dat anderen naar jou linken. Dit wordt ook wel linkbuilding genoemd. Binnen linkbuilding zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden.

De belangrijkste factor is dat de links relevant zijn. Zo scoort een website over auto’s beter als er vanaf de ANWB naar gelinkt wordt, dan wanneer er een gelinkt wordt van een kledingzaak.

Linkbuilding Mr Online Marketing

uitgelichte case

Strand365

+210%

Vertoningen in de zoekresultaten

+229%

Klikken (traffic) uit Google

+92

Goed vindbaar op 92 nieuwe zoektermen

"Wij zijn uiterst tevreden over de invulling van de werkzaamheden en de adviezen van Mr Online Marketing met betrekking tot onze website en social media kanalen."

Tim Beerens Mr Online Marketing

PLAN EEN AFSPRAAK IN MET ONZE SEO SPECIALIST 

Antwoord nodig op net die ene vraag? Of wil je kennismaken? Plan via de onderstaande knop een afspraak in met een expert.

contact

Daag ons uit met jouw nieuwste project!

Veelgestelde vragen

Social media advertising is eigenlijk gewoon het adverteren op social media platforms zoals Facebook of Instagram. Vaak specifiek gericht op betaalde advertenties (in plaats van reguliere, gratis of organische, posts).

Eigenlijk is het starten met adverteren op social media heel simpel. Je kunt vaak direct vanuit je social media kanaal berichten ‘boosten’. Tegelijkertijd is dat iets dat we in bijna alle gevallen afraden, op die manier heb je namelijk maar weinig mogelijkheden om jouw doelgroep goed in te stellen en uiteindelijk te bereiken.

Bij adverteren werken we met verschillende advertentiemogelijkheden, doelstellingen en kanalen. Je betaalt pas voor de advertenties als een bezoeker erop ingaat. Wat dat betekent hangt af van de advertentiedoelstelling: dat kan een klik, actie, lead of vertoning zijn. In onderstaand schema leggen we een aantal van de verschillende mogelijkheden aan je uit. Afhankelijk van jouw doelstellingen beslissen we samen welke advertentiedoelstelling(en) het beste aansluit(en).

VormBetekenisVoorbeeld
CPCCost per ClickVerkeer: kosten per klik
CPMCost per MilleBranding: kosten per 1.000 vertoningen
CPLCost per LeadFormulier: kosten per inschrijving nieuwsbrief
CPSCost per SaleWebshop: kosten per verkoop
CPVCost per ViewVideo: kosten bij weergave van bijv. minimaal 3 seconden