Conversie optimalisatie (CRO)

Haal het maximale uit je bezoekers met
conversie optimalisatie

paper 01 Mr Online Marketing
paper 01 Mr Online Marketing

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Samen behalen we de beste online resultaten!

paper 01 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 02 Mr Online Marketing
paper 02 Mr Online Marketing

Conversie optimalisatie uitbesteden in Eindhoven

Bezoekers worden klanten

Je bent goed vindbaar in Google en je (social media) advertenties zijn zeer succesvol. Met andere woorden: er komt veel verkeer naar je website. Toch doen de bezoekers van je website niet wat jij wil; converteren. Je wilt namelijk dat je bezoekers een bepaalde actie uitvoeren zoals een product kopen of een formulier invullen. Het probleem ligt wellicht niet bij je advertenties, maar bij je website. Tijd om je website te optimaliseren!

Als online marketing bureau in Eindhoven zijn we gespecialiseerd in conversie optimalisatie (in het engels Conversion Rate Optimization). Wij weten hoe je je website, nieuwsbrief of advertentie kunt veranderen, passend bij jouw doel, zodat je het maximale uit je bezoekers haalt.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Samen behalen we de beste online resultaten!

Voordelen conversie optimalisatie

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Samen behalen we de beste online resultaten!

Werkwijze

Hoe pakken we dat aan?

Elk facet op je website heeft invloed op het gedrag van je bezoekers. Denk aan de kleur van een knop, de titel bovenaan je website, de inhoud van de content en nog veel meer! Door de activiteiten van je bezoekers in kaart te brengen, kun je achterhalen welke elementen zij belangrijk vinden. Wat doen zij op de website? Waarom schrijven ze zich niet in voor de nieuwsbrief? Waarom rekenen ze hun winkelmandje niet af? Door middel van conversie optimalisatie kun je jouw website zo inrichten en verbeteren dat bezoekers wél converteren. Conversie optimalisatie wordt ook wel Conversion Rate Optimization (CRO) genoemd.

zo optimaliseren we jouw website

Voor zowel het optimaliseren van je website als je nieuwsbrief, is het belangrijk dat je ons verteld wat je wilt bereiken. Deze doelen kunnen variëren van meer bestellingen tot aan meer contactaanvragen. Op basis van jouw doel, gaan wij kijken welke handelingen jouw bezoekers wel en niet uitvoeren. Trackingsystemen zoals Google Analytics, Hotjar en Search Console geven ons hier meer inzicht in. We zien dus waar de obstakels liggen voor jouw bezoekers om te converteren.

A/B testing Mr Online Marketing conversie optimalisatie

Nadat we de gegevens uit deze systemen hebben geanalyseerd, formuleren we een hypothese. We weten nu ongeveer wat we willen veranderen. Het is belangrijk dat we een bijpassende teststrategie kiezen. Een van de meest gebruikte en effectiefste methode van testen is A/B-testen, waarbij twee mogelijkheden gemeten worden. Gebruikers worden in twee gelijke groepen verdeeld en krijgen elk een eigen variatie getoond; variatie A en variatie B. Een goed voorbeeld hiervan is Eneco. De energieleverancier maakte een aantal jaar geleden onderscheid tussen de tekst in een button op de website. 50% van de bezoekers kreeg de tekst ‘calculate now’ te zien en de andere 50% kreeg ‘calculate in 1 minute’ te zien. Zij hadden dus in versie B een tijdsframe toegevoegd. Het resultaat: het aantal mensen dat hun maandlasten berekende, steeg met 16%! 

 

Naast A/B-testen zijn er ook andere manieren om het succes van veranderingen te meten, zoals heatmaps (waaronder mouse tracking en scroll maps), polls en multivariabele tests.

Nadat we de test hebben uitgevoerd, is het tijd om het succes te gaan meten. In de trackingsystemen die we al eerder in het proces gebruikte, kunnen we zien wat het resultaat is van de verandering. Je ontvangt van ons een rapportage met alle gegevens en een aanbeveling.

 

Never ending story

Conversie optimalisatie is nooit klaar. Je website, nieuwsbrief of advertentie kan namelijk altijd beter! Wij raden aan om daarom continu te blijven testen.

 

 

Mogelijk is dit ook interessant?

Onze overige diensten

E-mail Marketing

Meer bezoekers naar jouw website? Een duurzame klantrelatie opbouwen? E-mailmarketing kan een goede tool zijn om op de juiste momenten zichtbaar te blijven bij jouw klanten.

Webdesign & website optimalisatie

Wil je een nieuwe website of webshop? Of wil je graag nóg meer uit jouw website halen? We optimaliseren jouw website voor maximaal resultaat.

Toch wat anders?

Neem eens een kijkje bij de rest van onze diensten. Misschien vind je daar wat je zoekt. Ook niet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij houden wel van een uitdaging!

Een aantal van onze opdrachtgevers

Voor wie we ons al keihard inzetten?

Samen boeken we online resultaat

Mogen we ook voor jou aan de slag?

Een aantal van onze partners

Met wie we werken?