B2B online marketing

bereik je zakelijke klanten met b2b leadgeneratie

Resultaatgerichte B2B Marketing

B2B Leadgeneratie

Resultaten halen is natuurlijk het doel van jouw onderneming. Of dit nu in de consumentenmarkt is of in B2B. Logischerwijs is het proces van aankoop in de b2b markt net iets anders. Het is complexer en vergt specialisatie en vaardigheid. En wij snappen dat je soms andere dingen aan je hoofd hebt dan het leadgeneratie proces. Maar leadgeneratie is in de b2b markt essentieel. Je wil eigenlijk van al je prospects vast klanten maken. Maar hiervoor moet je dan wel eerst aan prospects komen. Hoe je dat doet? Daar kunnen wij je bij helpen.

B2B Online Marketing strategie

Ten eerste is het belangrijk om even voorop te stellen dat leadgeneratie voornamelijk online plaatsvindt, maar liefst 70% zelfs. Om aan prospects te komen wil je dus in contact komen met potentiële klanten. Door middel van online marketing kan je als bedrijf makkelijk en laagdrempelig dit contact opzoeken. Daarbij is het wel belangrijk dat je de markt, jouw klanten en je concurrenten kent. De behoeftes en wensen van je klant moeten helder en duidelijk zijn. Alleen dan kan je je online marketing effectief gaan toepassen. 

B2B Online Marketing strategie

hoger komen in Google met seo voor b2b

Misschien ben je er al mee bezig in je bedrijf of misschien heb je er nog nooit van gehoord. Hoe dan ook, SEO is een belangrijk onderdeel om je online aanwezigheid te versterken. Search Engine Optimization, ook wel zoekmachineoptimalisatie, zorgt ervoor dat je hoger in zoekmachines gevonden kan worden. Denk bijvoorbeeld aan Google, Bing en Yahoo. Hoe hoger jouw website staat in de resultaten, hoe groter de kans is dat bezoekers op je website terechtkomen. Daarbij straalt dit ook vertrouwen uit, wat potentiële bezoekers ook weer over de streep kan trekken om op jouw website te klikken.

De positie van je website is onder andere afhankelijk voor de gebruiksvriendelijkheid, het gebruiksgemak en de content van je website. Klinkt allemaal redelijk logisch toch? Of toch niet. Want je website lijkt maar niet hoger te komen in de resultaten. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. 

Adverteren in zoekmachines voor jouw zakelijke klanten

Heb je budget om te spenderen aan het verbeteren van je online aanwezigheid? Dan is het interessant om dit te investeren in SEA. Search Engine Advertising is een goeie manier om hoger te komen in de zoekresultaten van een zoekmachine en zo ook beter vindbaar te worden. Door doelgericht te adverteren kun je de juiste klanten naar je bedrijf toe trekken. Door middel van zoekwoordenonderzoek kun je er precies achter komen welke woorden van toepassing zijn voor jouw bedrijf. 

Instagram Mockup advertentie Mr Online Marketing

Online leads Creëren met social media

Hoe groot is je bereik op Instagram? Dat weet je niet? Oh, je bent er nog nooit mee bezig geweest? Mhm, oke. Bijzonder. Tijd om daar verandering in te brengen. Social media is de plek om je merkbekendheid te verhogen, klantrelaties te onderhouden en om in contact te komen met potentiële klanten. Wie niet op social media te vinden is, heeft zijn online marketing niet voor elkaar. Social media worden gebruikt om informatie te geven, nieuwe producten te promoten, leuke content te delen en om je klanten bij je te houden. Het heeft een hele hoop voordelen waar je als bedrijf eigenlijk heel makkelijk op in kan gaan spelen. Social media kan je namelijk ook nog gebruiken om op te adverteren. Kijk naar apps zoals Instagram, Facebook, TikTok en LinkedIn. De apps geven hier zelf gemakkelijke opties voor zodat je gelijk aan de slag kunt met adverteren.

 

Maar een goeie social mediaplanning maken kost tijd, creativiteit en moeite. En als je resultaten wil behalen dan zal je hier toch echt in moeten gaan investeren. Helaas kan je daar nou niet altijd even veel tijd en zin in hebben. En daarom, zijn wij er voor je. 

Voor wie we ons al keihard inzetten?

Wacht! Dit wil je niet missen…

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de leukste online marketing nieuwtjes en handige tips & tricks

Gratis SEO Quickscan

Vul onderstaand formulier in dan nemen we z.s.m. contact met je op voor een SEO Quickscan.