4 Gratis online marketing tips voor de horeca

Waarmee je direct aan de slag kunt
paper 01 Mr Online Marketing
paper 01 Mr Online Marketing

Wat kunnen we voor jou betekenen?

We kijken gratis en vrijblijvend met je mee. We doen het samen.

paper 01 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 02 Mr Online Marketing

Online marketing tijdens corona

gratis online marketing tips voor de horeca

Welgeteld 135 dagen hebben we weer (met restricties) kunnen genieten van onze favoriete kroegen, eetcafés, restaurants en lunchrooms. Helaas is onze geliefde horeca inmiddels weer verplicht gesloten. Om de sector een handje te helpen zetten we een aantal handige online marketing tips op een rij waarmee je zelf gratis aan de slag kunt. Zo proberen we er samen voor te zorgen dat we deze tijd doorkomen, zodat we ook na de lockdown nog langs kunnen komen voor een gezellig biertje, smakelijke lunch of heerlijk diner.

Word (of blijf) actief op social media

Gebruik de verschillende kanalen op social media als contactpunt met de gasten! Juist nu kun je nog steeds de beleving uitdragen van wat mensen normaliter van je kunnen verwachten. Hierbij is het vooral belangrijk dat je doorgaat met je missie en dat je lekker jezelf blijft.  Om het voor jezelf makkelijk en overzichtelijk te houden kun je gratis gebruik maken van Facebook studio voor makers – een online dashboard om zowel je Facebook als Instagram  berichten te beheren en te plannen. 

Om je daar wat extra mee te helpen biedt Mr Online Marketing een gratis tool aan om je eigen contentplanning te maken. Gebruik je verschillende kanalen op social media om gevarieerd en met regelmaat actief te zijn naar je gasten toe.  Lees hier meer over op onze pagina over social media marketing. Ben je daarnaast benieuwd naar betaalde advertentiemogelijkheden? Daarover vind je hier meer informatie!

Contentplanner horeca
mijn_bedrijf2

Zet Google Mijn Bedrijf in

Oké, de horeca is nu dan misschien gesloten vanwege de lockdown, maar dat is natuurlijk niet voor altijd! Daarom is het belangrijk om jouw bedrijf gratis te registreren bij Google Mijn Bedrijf. Hiermee beheer je jouw lokale bedrijfsvermelding, waardoor je makkelijk vindbaar bent via Google Maps. Zo zien jouw gasten alle nuttige informatie in één oogopslag. Daarnaast biedt Google Mijn Bedrijf ook mogelijkheden voor extra diensten of aanpassingen tijdens de lockdown. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aangepaste openingstijden, en bied direct de mogelijkheid aan voor afhalen of bezorgen.

Het opzetten van Google Mijn Bedrijf is helemaal gratis en zo gepiept. In nog geen 10 minuten staat jouw bedrijfspagina online!

Zorg voor herkenbaarheid op social media

Zorg dat je zowel nu als straks na de coronacrisis herkenbaar bent. Een duidelijke huisstijl zorgt voor herkenbaarheid, meer engagement met je doelgroep en uiteindelijk tot betere resultaten. Om de horeca tegemoet te komen ontwerpen we gratis en geheel vrijblijvend een social media huisstijl die je zelf kunt gebruiken voor jouw bedrijf.

Social media horeca
Online bestellen horeca

Laat gasten online eten bestellen

Als de gasten niet meer naar de horeca kunnen, komt de horeca naar de gasten! Heeft jouw horecazaak al een website? Dan is die makkelijk uit te breiden met een bezorgmodule, bijvoorbeeld via Shopify. Geen zin om zelf wat te bouwen? Sluit je aan bij platforms als Thuisbezorgd.nl, Deliveroo of Uber Eats. Aansluiten is gratis, vervolgens zijn de kosten gemiddeld 13% commissie + de bezorgkosten. Heb je liever helemaal je eigen professionele bezorgdienst? Neem dan contact met ons op, voor de meeste websites kunnen we binnen enkele dagen al een op maat gemaakte bezorgmodule bouwen! Dat is al mogelijk vanaf €44,50 per maand.

paper 01 Mr Online Marketing
paper 01 Mr Online Marketing

Download gratis onze social media contentplanner of neem contact op voor een van de andere diensten

paper 01 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 02 Mr Online Marketing

Mogelijk is dit ook interessant?

Onze overige diensten

SEO (Search Engine Optimization)

Bovenaan in Google? Weten waar jouw doelgroep naar zoekt en hoe je daar het beste op kunt inspelen? Wij helpen je van onderzoek tot plaats 1 in zoekmachines.

Social Media Advertising

Met slimme retargeting campagnes afgehaakte klanten terughalen? Of een lookalike doelgroep maken om nieuwe klanten te vinden? Geen probleem!

Toch wat anders?

Neem eens een kijkje bij de rest van onze diensten. Misschien vind je daar wat je zoekt. Ook niet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij houden wel van een uitdaging!

Een aantal van onze opdrachtgevers

Voor wie we ons al keihard inzetten?

Samen boeken we online resultaat

Mogen we ook voor jou aan de slag?

Een aantal van onze partners

Met wie we werken?