Social media storytelling

3 tips voor social media storytelling

paper 01 Mr Online Marketing
paper 01 Mr Online Marketing

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Samen behalen we de beste online resultaten!

paper 01 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 03 Mr Online Marketing
paper 02 Mr Online Marketing
paper 02 Mr Online Marketing

Social media storytelling

Storytelling

Iedereen houdt van verhalen en al helemaal als ze goed verteld worden. Vraag maar rond. Waarom zou je jouw verhaal dan ook niet delen via social media platformen? Op deze manier verbind je (potentiële) klanten met je bedrijf. 

social media storytelling

Storytelling via social media is niet gemakkelijk. Als je post niet interessant genoeg is, haakt men af. Wij geven je 3 tips hoe je jouw merkverhaal kunt doorvertalen naar je social media kanalen. 

1. Gebruik betrouwbare hoofdpersonen

Mensen verbinden zich met mensen, niet met bedrijven. Dat komt omdat we ons met andere mensen kunnen identificeren. Daarnaast roept een hoofdpersoon veel herkenning op. Dat is juist wat je wil. Plaats persoonlijke content en laat ook vooral zien waarom je doet wat je doet.

 

 2. Betrek je volgers in het verhaal/ken je doelgroep

Weet wie je doelgroep is en welke content voor hen relevant is. Wat willen zij zien? Wat vinden zij interessant? Als je ervoor zorgt dat je je content kunt afstemmen op de behoefte van je (potentiële) klanten, zorgt je voor meer interactie.  

 

3. Breng verhaalstructuur aan

Een verhaal heeft een begin, middenstuk en einde. Maar je hoeft je verhaal niet in één keer kwijt aan je volgers. Door je verhaal op te delen in hoofdstukken, wek je nieuwsgierigheid op bij je (potentiële) klanten. Voorbeeld: Plaats een serie van online advertenties die samen een verhaal vormen. 

 

 

 

Extra tips

Voordelen van social media storytelling

Hulp nodig?

Heb je moeite met het door vertalen van je merkverhaal naar je social media kanalen, of wil je het liever allemaal uitbesteden? Neem dan contact met ons op. Ook voor andere vragen kun je bij on terecht!

Mr Online Marketing Houdoe!

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Samen behalen we de beste online resultaten!

Mogelijk is dit ook interessant?

Onze overige diensten

Social Media Advertising

Met slimme retargeting campagnes afgehaakte klanten terughalen? Of een lookalike doelgroep maken om nieuwe klanten te vinden? Geen probleem!

SEO (Search Engine Optimization)

Bovenaan in Google? Weten waar jouw doelgroep naar zoekt en hoe je daar het beste op kunt inspelen? Wij helpen je van onderzoek tot plaats 1 in zoekmachines.

Toch wat anders?

Neem eens een kijkje bij de rest van onze diensten. Misschien vind je daar wat je zoekt. Ook niet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij houden wel van een uitdaging!

Een aantal van onze opdrachtgevers

Voor wie we ons al keihard inzetten?

Samen boeken we online resultaat

Mogen we ook voor jou aan de slag?

Een aantal van onze partners

Met wie we werken?